Наука

Денес, опсегот на производи на Пептан е лесно препознатлив поради научните податоци кои ја потврдуваат неговата ефикасност.

ПОТРЕБА ЗА НАУЧНО ПОТВРДЕНИ РЕШЕНИЈА ВО ИСХРАНАТА

Без оглед во која фаза од животот се наоѓаме, сите сакаме да останеме здрави и убави што е можно подолго. Сепак, како што старееме, создавањето на колаген во нашето тело се забавува, што влијае на нашата подвижност и овозможува да се појават знаците на стареење.

Медицинските интервенции и козметичките операции можат да одвратат некои од ефектите од стареењето, но тие најчесто се краткорочни, инвазивни и имаат несакани ефекти. Додатоците во исхраната и функционална храна и пијалаци кои содржат биоактивни состојки како што се колагенски пептиди се развиени со цел за да го поттикнат нашето здравје и да помогнат во ослабувањето на ефектите од стареењето – сето тоа потврдено со научни докази.

ЗДРАВСТВЕНИ БЕНЕФИТИ

Ова се некои здравствени бенефити и научно поткрепени функционалности на колагенските пептиди на Пептан.

Убавина одвнатре

Спротивставување на процесот на стареење преку подобрување на структурата на колагенот одвнатре. Пептанот е една нова димензија на колагенската наука за убавината.

Спортска исхрана

Забрзување на закрепнувањето од вежбите, заштита на сврзните ткива за спречување на повреди. Пептан ви помага побрзо да продолжите со следната вежба.

Здравје на зглобовите и коските

Поддршка на оптималното здравје на зглобовите и коските за активен животен стил. Зајакнување на здравјето на зглобовите и коските со Пептан и откривање на нашиот нов производ – Пептан IIm кој е специјално наменет за здравје на зглобовите во вид на мали дози секој ден.

Здраво стареење

Да ја одржиме подвижноста, физичката добросостојба, да бидеме активни што е можно подолго и грациозно да старееме со Пептан.

назад кон врвот