BUKURI NGA BRENDA

Lëkura e bukur nga jashtë ka nevojë për një bazë të shëndetshme, nga brenda

TË KUPTUARIT E 

LËKURËS DHE FLOKËVE TUAJ

Lëkura dhe flokët tuaja tregojnë shumë për atë se kush jeni, për stilin tuaj të jetesës, mjedisin e jetesës, të ushqyerit dhe madje edhe regjimin e kujdesit të lëkurës që e praktikoni. Shtresa më e jashtme e lëkurës na mbron, nga rrezatimi ultravjollcë (UV), kimikatet e dëmshme dhe infeksionet. Dermisi është shtresa e dytë shumë më e trashë e lëkurës. Këtu do ta gjeni kolagjenin. Fibrat e kolagjenit në dermë sigurojnë infrastrukturën për elastinën, e cila ruan elasticitetin e lëkurës, dhe për acidin hialuronik, për të bllokuar lagështinë. Plakja ndodh këtu përpara se të jetë e dukshme në sipërfaqe. Flokët përbëhen nga 65-95% proteina. Me kalimin e kohës, fibrat e flokëve mund të dobësohen duke i bërë ato më të thyeshme dhe më pak të shndritshme.

back to top